06jun
2019

Viesvuilland

Vandaag kregen we prinses kara over de vloer. Zij kwam vertellen over haar land “vuilviesland”. De mensen waren daar niet zo flink, want ze gooiden alle papieren, flessen, …op de grond. Samen met onze kleuters maakt ze van “vuilviesland ” weer een mooi, proper...

09apr
2019

Thema: huisdieren

Bedankt aan alle mama’s en papa’s voor de huisdieren die op bezoek mochten komen!

23jan
2018

Thema: ziek zijn/dokter

De mama van Maurice kwam op bezoek en heeft ons veel bijgeleerd over de stethoscoop, verbanden, spuiten,….  

20sep
2016

Kindervoorstelling ‘ ik zit hier’

Een woordarme kindervoorstelling waarin tegenstellingen aan bod komen alsook heel wat bewegingen zoals springen, lopen, huppelen, draaien, rollen,… De kleuters mochten op het einde zelf situaties uitbeelden zoals een bal opgooien en vangen. 

19sep
2016

Knip knip knip doet de schaar…

    Deze week mochten we knippen in krantenpapier. We leren onze schaar juist te hanteren en konden nadien vrij knippen in papier. Sommigen zagen het groots en knippen grote stukken. Anderen willen ministukjes knippen dus gingen zeer geconcentreerd te werk! 

04sep
2016

Welkom in onze klas!

  Welkom in de konijnenklas! De eerste dagen hebben we vooral elkaar en de klas leren kennen. We speelden in de verschillende hoeken, aten samen een stuk fruit of koekje, speelden een spelletjes, luisteren naar een verhaal en we knutselden al even…

25jan
2016

Verjaardagsfeest

Vandaag vieren we de verjaardagen van Paulien VP, Robin, Paulien DM en Vince B.

10nov
2015

Lichtjesstoet

We knutselen aan onze lampionnen voor de lichtjesstoet, die dit jaar doorgaat op 10 november.

24okt
2015

Kriebelbeestjes

Deze week gingen we naar het park van Aalst, op zoek naar kriebelbeestjes…  

05okt
2015

De fotograaf

Deze week komt de fotograaf op bezoek. We brengen ons fototoestel mee en leren hiermee werken. Meer foto’s kan je vinden op: http://konijnenjuf.blogspot.be/2015/10/de-fotograaf.html

02okt
2015

Levende Muziek

Vandaag kwamen de mannen van Levende Muziek langs en ze brachten ons een superleuke voorstelling over het verkeer. Ik heb ook enkele filmpjes gemaakt:    

25sep
2015

Gevoelens

Deze week leren we over gevoelens, blij zijn, boos zijn, verdrietig zijn en een beetje bang zijn….  

19sep
2015

Dit kan ik alleen

Deze week leren we om onze jassen alleen aan te doen, onze juf doet wel nog ritsen en knopen dicht. Onze jassen omhoog te hangen,….    

01sep
2015

Welkom in de konijnenklas

Beste ouders en lezers, Welkom op de blog van de konijnenklas. Ik ben juf Katrien en sta in de eerste kleuterklas. Dit is Flappie, onze klaspop. Hij helpt onze kleuters om zich goed te voelen in de klas.

Spring naar toolbar