03jun
2019

De maand mei

– Stagiaire in de klas: – Moederdag: – Technopolis on tour:

03mei
2019

April

– Zaaien in de klas – Recyclagepark Verko: ‘Wat gebeurt er met ons afval?’

01mrt
2019

Februari …

In februari haalden we de 100 op de klassikale leesworm. Eindelijk de welverdiende ‘knuffeldag’. Ieder richtte een eigen kamer in en we maakten er een flatgebouw van.    

01feb
2019

Januari

Thema ‘handig die handen’: we keken hoe handig we waren met klei. We maakten kennis met de beroepen architect en kok.

21dec
2018

December

De reporters van december trokken foto’s van enkele activiteiten van deze maand. We maakten onze eigen klaskrant. Onze nieuwjaarsbrief is klaar. De omslagen mogen al gezien worden. We maakten een hanger voor in  de kerstboom.  

23okt
2018

oktober

Wij steunden de boeren uit het zuiden (Oxfam) Dag van de jeugdbeweging. Ons herfstkunstwerk. Herfstuitstap: Bastion VIII

28sep
2018

september

Deze foto’s werden gemaakt door de reporters van de maand. – We bouwden een toren van 1 meter hoog voor bloempje. – Strapdag: we gingen op kabouterwandeling (samen met het eerste leerjaar).

04sep
2018

De eerste schooldag

‘Niemand valt uit de boot!’ Het jaarthema gaat over vriendschap, elkaar helpen, ruzies oplossen, … We vouwden alvast onze eigen bootjes en schreven er een wens in voor dit schooljaar rond het jaarthema. Je kan alle bootjes bewonderen in de bomen.

25apr
2018

Naar het recyclagepark

Het is belangrijk om thuis goed het afval te sorteren. Ons afval wordt opgehaald door de vuilnismannen. En wat gebeurt er nadien mee? We namen een kijkje bij het recyclagepark Verko en vonden antwoorden op onze vragen.

16mrt
2018

Huisdier van het jaar!

We promoten ons lievelingshuisdier. Dit kan je doen door een affiche , een reclamefolder, … te maken. Enkele groepjes kozen ervoor om dit te doen via een reclamespot. Hier zijn de filmpjes: 100_0699 100_0698 100_0697 100_0696

09mrt
2018

Wij steunen bednet!

Wij willen bednet in de kijker zetten. Wij vinden het goed dat dit goede doel ervoor zorgt dat langdurig zieke kindjes toch nog hun juf en vriendjes kunnen zien via bednet.

09feb
2018

Carnaval!

Dit jaar een nieuw concept. We verkozen een prins en prinses carnaval. Hier enkele foto’s van de optredens. Pins en prinses 2018 zijn … Prins Kyano en prinses Louise.

15jan
2018

Op bezoek bij …. de tuinman.

In het thema wo leren we over beroepen. Niks leuker dan eens in het echt kennis te maken met een beroep van de mama’s of papa’s. Dit jaar mochten we een bezoekje brengen aan de tuinman.  

15dec
2017

Tafels oefenen, doen wij zo…

De maaltafels zijn heel belangrijk. Als we de sprongen goed kennen, dan lukken de tafels ook goed. Geen saaie werkblaadjes voor de sprongen in het tweede leerjaar. We doen de sprongen in het echt door spelletjes te spelen: met springtouw, met de bal, hinkelen,...

10nov
2017

De Sint op bezoek…

We maakten moderne mijters voor de Sint en deden een modeshow. We kregen enkele leuke cadeautjes in de plaats.

24okt
2017

Uitstap Bastion VIII

We zijn de week van het bos, dus gingen wij naar het natuurreservaat. Kijk maar mee naar wat we allemaal zagen. De reporters van de maand namen de foto’s: Eliza, Sybe en Mauro.

09okt
2017

Strapdag 2017

Wij deden dit jaar opnieuw mee met strapdag. We maakten samen met het eerste leerjaar een wandeltocht. We ontdekten veel nieuwe plekjes en wegjes in Moorsel. De foto’s werden gemaakt door de reporters van de maand (Jonas, Emmelie en Marcell).

01sep
2017

Groene start!

De volgende twee jaar zetten wij ons in om onze speelplaats groener te maken. We zijn een MOS-school en willen dan ook dat onze speelplaats dit uitstraalt. 1 september was het startschot. Ons klasje zag er dan ook ‘groen’ uit.

25apr
2017

Recyclagebedrijf Verko

We leerden in wo dat het belangrijk is om te sorteren. Waarom en wat er dan juist nadien met al dat afval gebeurd, zagen we vandaag in Verko. Zo kunnen er allerlei nieuwe dingen van het afval gemaakt worden. Van plastic flessen kunnen er...

12mrt
2017

Dier van het jaar!

In wo werkten we rond dieren. We sloten deze week af met het verkiezen van het ‘dier van het jaar’. Elke groep maakte reclame voor zijn dier. Sommigen kozen voor een reclamespot, anderen voor een affiche of een reclamefolder. De leerlingen verkozen nadien de dolfijn...

01feb
2017

Beroepen: molenaar

We maakten kennis met een ‘oud beroep’: de molenaar. We gingen daarvoor naar de Zwalmmolen (watermolen). We zagen hoe je van tarwe meel en bloem maakt. Onze eigen gemalen tarwe (bloem) kregen we mee naar huis. Dit is ideaal om lekkere pannenkoeken mee te...

27jan
2017

Beroep: buschauffeur

We leren in wo over verschillende beroepen. Vandaag gingen we het beroep van buschauffeur van dichtbij bekijken. Kijk maar een mee …. Bedankt aan de busmaatschappij!

28nov
2016

Technieknamiddag Sint

Onze technieknamiddag zit er op. De kinderen moesten bewijzen of zij goede Pietjes zouden zijn. Hiervoor moesten ze enkele tests doorstaan: een boot maken om de Sint zijn paard over te brengen, een speelgoedauto maken, speelgoed weer laten werken door er batterijen in te steken,...

25okt
2016

Bastion VIII

We gingen vandaag op herfstwandeling in het natuurreservaat Bastion VIII te Dendermonde. We leerden er over zaadverspreiding en bodemdiertjes.

14okt
2016

Wij zijn mini-Christo’s

Christo is een kunstenaar die allerlei grote dingen inpakt zoals gebouwen, bruggen, eilanden,… Vandaag speelden wij -Christo’s. We pakten allerlei dingen in vanuit de klas. Herken je onze voorwerpen?

04okt
2016

Circus!

Dit jaar is ons jaarthema ‘circus’. Vandaag kregen we een circusartiest op bezoek die ons allerlei trucjes leerde. In februari komt die artiest met zijn echte circustent naar ons en mogen we hier in optreden. We kijken er al naar uit!

18sep
2016

Onze litermascotte

We leerden deze week over de liter. Om goed te onthouden dat een liter evenveel is als een brik melk, maakten we een litermascotte van een brik.  

06sep
2016

We meten met de meter.

Kind: Juf, waarom hangt dat touw aan de deur? Juf: Na de middag verklap ik het…. Kind: Waarom moeten wij onder dat touw kruipen? Juf: Nog even geduld …. Ik vertel het na de middag…   Wij leerden vandaag over de meter. Aan de...

28jun
2016

afsluiter thema gezondheid

Vandaag sloten we ons thema gezondheid af met een zelfgemaakte picknick. We wandelden naar de speeltuin, waar we natuurlijk ook speelden. Onze gezonde portie beweging hebben we dus ook gehad.

27mei
2016

Knutselen met zand.

We maakten zandkastelen in het echt en op papier. Het zand gaven we een kleurtje door er stoepkrijt aan toe te voegen.                        

13mei
2016

We spelen poppenkast…

Wat is een poppenkast zonder poppen? Niks… Dus maakten we vandaag onze eigen poppen met afval.

26apr
2016

Recyclagebedrijf Verko

We leerden vandaag dat sorteren heel belangrijk is. Vroeger stortten de mensen al het afval op de stortplaatsen. Nu weten we dat we dingen kunnen recycleren. Van afval kan dus iets nieuws gemaakt worden.

04mrt
2016

Bednet

Vandaag deden wij allemaal onze pyjama aan om naar school te gaan. Zo steunen wij zieke kinderen die dankzij bednet via hun computer toch nog hun vriendjes en hun juf kunnen zien.

29feb
2016

Technieknamiddag: bouwen

Aangezien we in de lessen wo bezig zijn rond het thema bouwen, is het meer dan normaal dat we zelf ook eens de handen uit de mouwen steken. We maakten verschillende dingen: – een zo hoog mogelijke constructie met satéstokjes – een hoge toren...

26jan
2016

Naar de brandweer.

Naar aanleiding van ons thema beroepen, gingen we vandaag naar de brandweer van Aalst. We zagen daar veel indrukwekkende wagens en leerden dat de brandweermannen nog veel meer doen dan branden blussen alleen.

18jan
2016

Wij zijn echte kunstenaars

Deze maand hebben we het over beroepen in de lessen wo. We beoefenden samen het beroep van kunstenaar en maakten in groep enkele abstracte schilderijen. Deze staan tentoongesteld in de gang van het tweede leerjaar.   Aangezien je met een beroep geld verdient, verkopen...

13jan
2016

Kinderarts op bezoek

Ons thema wo gaat deze maand over beroepen. We kregen vandaag de oma van Wannes op bezoek. Zij is kinderarts. We mochten allemaal ook eens arts spelen.

16nov
2015

Techniek rond de Sint

Vandaag hadden we een techniekvoormiddag. De kinderen konden in verschillende hoeken werken aan hun techniek: een springtouw maken, een stoomboot maken die blijft drijven, een auto maken van afval, een bedje maken voor een pop, speelgoed weer tot leven brengen door er batterijen in...

13nov
2015

Een nieuwe mijter voor de Sint

De Sint was zijn oude mijter beu. Wij hebben enkele ideetjes voor een moderne mijter. Misschien is dit wel iets voor de Sint…. ?

20okt
2015

Uitstap Bastion VIII

Dinsdag 20 oktober gingen wij naar het natuurreservaat Bastion VIII. We leerden dat bomen hun zaadjes op verschillende manieren verspreiden. Zaadjes reizen mee met de wind, met water en met de dieren. We gingen ook op zoek naar bodemdiertjes. We vonden er veel. Kijk...

Spring naar toolbar